4.09.2011

Veseli me, da sva se spoznala

Objavljeno v Razmišljanja 11:41 avtor psychoticoverload

Vsakdo je že spoznal nekoga, ki mu je rekel naslovno frazo. Pa ste se kdaj vprašali, ali ta oseba to misli iskreno, ali pa se v njeni glavi pletejo razne misli v stilu: >>Ok, WTF, Kdo je sploh to<<. In tudi vsak od nas je že marsikomu kdaj rekel me veseli, pa  tega ni resnično mislil. Ste se kdaj vprašali, zakaj sploh izrečemo ta stavek, če tega ne mislimo. Podamo si roko, jo stisnemo, izrečemo ta stavek in gremo vsak po svoje. Kako nas lahko potem veseli, da smo spoznali nekoga, s katerim se ne bomo več nikoli v življenju pogovarjali.  Si sploh zapišete številko te osebe, da jo lahko morda kdaj pokličete na kavo, ali pa si vsaj vzamete čas, da osebo pobližje spoznate. Najbrž ne ane?

Ljudje smo si skovali razne fraze, z katerimi se spoznavamo, poslavljamo, srečujemo itd. Tako tudi tista fraza >>Ajd, se vidva<< ko se poslavljate od bežnega znanca, ali pa >>Lepo te je bilo videti<<. Ja pa ja de. Kot da kdo dejansko resno misli. Dejansko se vam v glavi vrtijo misli v stilu >>Dej, vrh glave te že mam sam pojt mi že ispred oči,<<. Aneda, ane da se ne motim. Če niste človek, ki neizmerno obožuje ljudi, in se z vsakim, ki ga pozna 5 sekund, zaklepeta v nedogled, se vam po glavi podijo takšne misli. Pa da nebo pomote, to govorim za znance in ljudi, ki ji bežno poznaš in  ne za prijatelje, s katerimi vsak dan zabijaš čas.

Ljudje smo si takšne fraze skovali, da nam ni treba ljudem povedati v oči, kaj si mislijo, ampak jim lepo po žensko povemo med vrsticami, da nas njihova družba moti. Saj s tem ni nič narobe, če si pač ovca in te je strah povzdigniti svoj glas in ljudem direktno povedati, kar jim gre.

sPOZNAVANJE

 • Share/Bookmark
 

9 komentarjev »

 1. NuckinFutsNuckinFuts pravi,

  4.09.2011 ob 13:19

  http://www.youtube.com/watch?v=Mnu9rdzJQFM Misliš tako? :D

 2. DajanaDajana pravi,

  4.09.2011 ob 13:55

  Ja, no… Predstavljaj si, kaj bi bilo, da bi ljudje govorili po resnici. Katarina Kresal bi povedala po resnici, kaj je delal Senica v tisti garaži in ne bi izgubljali dve leti časa z iskanjem resnice. Tistemu, ki ga sovražiš, bi rekel, da ga res sovražiš… No, če mene vprašaš, jaz RESNIČNO nikomur ne rečem: “veselim se, da te vidim”, če se ne… :roll: Je pa to prišlo iz ZDA, kjer imajo za pozdrav: “Hi, how are you today.” In… ne pričakujejo odgovora. ;)

  Ne vem, kaj je, če rečeš: “Bad. And you?”

  Pričakuje se, da rečeš: “Good.”

  Če malo pomisliš… koliko besed rečemo kar tako… brez povezave s tem, kar RES mislimo…

 3. barbaraabarbaraa pravi,

  4.09.2011 ob 19:19

  Jaz tudi tega ne rečem, če ne mislim resno. Obstajajo še kakšne bolj nevtralne fraze, s katerimi se ne boš nič zlagal, pa vseeno ne bo izpadlo nerodno ali nesramno. :)

 4. maiko pravi,

  5.09.2011 ob 14:37

  Za mene itak vsi znajo povedati, da sem preveč direktna.
  Pa kaj naj rečem npr.: pride prijateljica od frizerja in vpraša če ima v redu frizuro.Gledam to čudo in ne vem kaj naj rečem?!
  Pirjateljica se obleče za gled.predstavo in vpraša če je v redu? Drugače je vedno super, tistikrat pa je bila res grozna. Vse prisotne v en glas, ja, kako si fajn…prestrelim jim z pogledom in sem tiho.Kaj naj rečem?
  Najbolj mi je čudno ko nekdo stoka in jamra, pa mu rečeš kaj direktno, pa te gleda kot deveto čudo.
  Pravzaprav ljudje ne želijo slišati tvojo resnico.
  Pravzaprav ne slišijo!
  Lepo te je bilo videti! Ali so sploh slišali?

 5. Urška SončekUrška Sonček pravi,

  7.09.2011 ob 21:54

  No, ampak mene je res veselil, da sem te spoznala takrat. :D

 6. psychoticoverloadpsychoticoverload pravi,

  8.09.2011 ob 16:07

  Tistega dne, ko je sonce pripekalo in smo se vsi odpravljali na izpit, vsak iz svojega predmeta, nekateri z znanjem, drugi brez. Nekateri polni energije, drugi še čisto jutranji, pa čeprav je bila ura 3. popoldan :D Ampak nisi izrekla zgoraj navedenega stavka :D

 7. Urška SončekUrška Sonček pravi,

  8.09.2011 ob 21:48

  Zamujal si in sva te čakala, bil si ves zaliman … in si si zapomnil, če sem rekla ta stavek ali ne? :D I call that a bluf.

  Btw, dj prosim prosim na desno stran tvojega prečudovitega bloga zadnje komentarje. ^^ Hvala. :P

 8. psychoticoverloadpsychoticoverload pravi,

  8.09.2011 ob 22:36

  Nope, just good memory :D :D BTW, ker sem dobra oseba, sem ustregel tvoji želji :D

 9. Urška SončekUrška Sonček pravi,

  9.09.2011 ob 11:54

  Hvala. ^^

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni .