22.09.2011

Ajda gre na morje 10.del

Objavljeno v Ajda gre na morje 19:44 avtor psychoticoverload

Sonce še ni vzšlo, ko je v elitnem delu Ljubljane zazvonil telefon.

>>Imam jo, << se je v telefonu zaslišal glas.

>>Kaj? Koga? << Dule je bil še napol v sanjah, ko mu je glas na drugi strani razložil, da ima Ajdo v pesti. Čez obraz se mu je narisal nasmešek.

>>Pridem ponjo, << je dodal na koncu, glas na drugi strani pa ga je začel prepričevati, da to ni najbolj pametna ideja, saj se je ujela z ljudmi, ki jih je spoznala v zadnjih dneh in bi lahko posumili, da se dogaja nekaj sumljivega, zato je bolje, da počaka do njene vrnitve v Ljubljano. Dule je pritrdil prekinil zvezo, odložil telefon na nočno omarico in nazaj zaspal.

Sonce je bilo že visoko na nebu, ko je nekdo potrkal na Ajdina vrata. Vsa zmedena se je dvignila iz postelje, nase navlekla razvlečeno majico, ki je ležala ob postelji in odprla vrata. Pred vrati je stal Boris.

>>Kaj je punca? Te maček preganja a,<< jo je posmehljivo vprašal.  Ajda pa mu je namenila le cinični nasmešek. Sedla je na posteljo in si z dlanmi  razmršila lase.

>>Ne vem, kaj je bilo to včeraj,<< se je opravičevala, >>redkokdaj pijem, pa se me hitro prime.<<

>>Nič se ne sekiraj,<<jo je potolažil,  dal roko čez njene rame in jo poljubil na lice.  Ajda je zardela, saj ni bila prepričana, če bo imel Boris pogum narediti naslednji korak. Bila je presenečena, saj je veljal za sramežljivega fanta. Nekaj minut sta klepetala sedeč na robu postelje in Boris ji je razkril, da ji zvečer pripravlja presenečenje.  Nato je vstal in jo povabil na popoldansko kopanje. Ajda je privolila.

>>Počakam te zunaj,<< je rekel in za seboj zaprl vrata.

Ajda je hitro nase navlekla kopalke, vzela kremo za sončenje in brisačo, obula natikače in kot bi švignil že stala ob Borisu, ki je stal pred vrati.

>>A greva počasnež, << ga je zbadljivo vprašala.

>>Pa pojdiva, zaspanka, << ji ni ostal dolžan Boris.

Sprehodila sta se do bližnje plaže, ki se je ležala med skalami. Pot je bila vklesana in široka komaj za enega.  Ko sta se tako spuščala proti plaži, je bilo Ajdi žal, da si ni obula športnih copat, saj  bi bila pot dosti lažja. Plaža se jima je počasi odpirala, in Ajda je bila presenečena nad lepoto. Celotno plažo so prekrivali drobni kamenčki, ob robu pečine pa so poganjali borovci, ki so poskrbeli za prijetno senco.
Boris je svojo brisačo vrgel v senco, ajda pa je svojo razgrnila na sonce, da bo kasneje, ko bo prišla iz vode lahko malo poležala in nabrala malo barve. Borisu je porinila v roko kremo za sončenje.

>>Na, namaži me, << mu je rekla in mu nastavila hrbet. Boris je počasi stresel vsebino kreme po njenih ramenih in jo počasi razmazal po njenem hrbtu. Ajdi je dotik njegovih rok prijal. Bilo ji je všeč  kako je počasi drsel po njenem hrbtu. Z rokami je počasi lezel do njenega pasu in jo objel.  Počasi se ji je s telesom približal, da je začutila, kako se je njegova koža dotaknila njene. Svojo glavo je približal njeni in ji šepnil na uho, >>všeč si mi.<<

Ajda je zardela in izkoristila trenutek, da ga poljubi. Občutek je bil božanski. Prvič po dolgem času je imela občutek, da nekomu pripada.

>>Alo vidva, konc romantike<< se je z vrha pečine zaslišal glas. Bil je Jure z družbo, ki se je očitno ravnokar zbudila, saj so bili na pogled kot skupina živih mrtvecev. Alkohol je tudi njih dodobra načel.

Ajda in Boris sta se počasi oddaljila, in obema se je videlo, da bi bila raje sama, vendar ostali se niso na to preveč ozirali. Hipoma so bili na plaži, zmetali svoje stvari po tleh in stekli v morje.

>>A prideta, << se je iz vode slišalo vprašanje.

>>Pridi greva,<< je rekel Boris in stekel v morje. Ajda je brez premišljevanja stekla za njim. Voda je bila prijetna in popoldne se je obrnilo kot za stavo. Fantje so si podajali žogo, punce pa so se sončile in se spuščale v globoke debate, ki so jih razumele le one same.

Sonce se je počasi spuščalo, ko so se odpravljali. Boris je pristopil do Ajde in jo potegnil stran od skupine.

>>Se vidiva zvečer, << jo je vprašal?

>>Velja, << mu je odgovorila in ga poljubila, >>ob pol devetih pridi pome.<<

>>Prav, << je rekel in ji vrnil poljub, nato pa se obrnil in zakričal za skupino, naj ga počaka.

Tudi Ajda se je sprehodila proti hiši, ki je bila tik za gozdičkom. Med hojo si je krajšala čas s požvižgavanjem pesmi, ki jo je nedavno slišala na radiu v daljavi pa se je slišalo oglašanje čričkov.

>>Sem že mislila, da te je pobralo, << je slišala Aničin glas, ki je prihajal izza grmičevja ob hiši, ko je stopila na dovoz.

>>Ne, ne, << ji je odgovorila >>z Borisom sva bila na plaži.<<

Stopila je na eno izmed poti, ki so se prepletale po vrtu, da je prišla do Anice, ki je bila ravno pulila plevel po vrtu.

>>A ste kaj lačni, << je vprašala Ajda?
>>Lahko bi danes jaz naredila večerjo, << se je prijazno ponudila.

>>No ja, pa bi mi res prav prišlo kaj za pod zob, << se je nasmehnila Anica in se ji prijazno zahvalila  in ji obrazložila, da je šla danes po nakupih in nakupila nekaj hrane, kar lahko pripravi za večerjo.

Ajda se je najprej odpravila pod tuš, da je sprala s sebe sol, ki se ji je čez dan nabrala na koži nato pa se je odpravila v kuhinjo, da je pripravila večerjo za njiju z Anico.

———————————————————————————————————————————————————–

SE NADALJUJE . . .

Copyright – Avtorske pravice

P.S.

Zgodba je izmišljena, prav tako so vse osebe v tej zgodbi izmišljene in fiktivne. Vsaka podobnost s stvarnimi osebami je zgolj naključna in nenamerna. Prav tako so vse situacije izmišljene in so zgolj plod domišljije, zato je vsaka podobnost z stvarnim svetom zgolj naključna in nenamerna.

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev »

 1. crazylittledaisy pravi,

  22.09.2011 ob 22:28

  “Alkohol je tudi njih dodobra načel,” good one :D :D

 2. psychoticoverloadpsychoticoverload pravi,

  23.09.2011 ob 02:02

  Pač, če spiješ velik žganja, al pa 5 litrski sodček piva, te zna dobro načet ;)

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni .