27.05.2013

Ajda gre na morje 13.del

Objavljeno v Ajda gre na morje 19:53 avtor psychoticoverload

XIII

Boris je tako stal na obali in razmišljal, kaj se je zgodilo z Ajdo in kakšen bo njegov naslednji korak.

Saj pa nič nisem naredil narobe,” si je mislil. Z njo ni imel nobenih namer, želel je da je njegova poletna avantura, s katero se bo lahko hvalil okoli. Želel si je še ene trofeje. V glavi je že koval načrt, kako bo opravil z njo. Stekel je na vrh pečine in naravnost domov pred televizijo, kjer je zaspal. Zbudil se je drugo jutro, ko je bilo že močno sonce, zunaj pa pekočih 34 stopinj. Oblekel si je kratke hlače in navlekel majico. Z mize je pobral mobilni telefon in ajdi poslal SMS sporočilo: ”dobiva se na pomolu.”

Dolgo časa je čakal na povratno sporočilo, vendar ga ni dobil. Bil je ves besen, ker mu ni odpisala, zato je poslal še enega. Ni vedel, ali bi šel do nje, ali bi čakal. Sedel je pred televizijo in si prižgal film. Po petnajstih minutah je ugasnil tv in šel do Ankine hiše. Videl je babico pred hišo, ko je ravno urejala okolico. Vprašal jo je kje je Ajda.

Šla je na sprehod,” mu je odgovorila. ”Jezna je nate,” ga je grdo ošinila s pogledom. Vedel je, da ji je vse povedala. Malo ga je postalo sram, saj je bil babičin ljubljenec in ni želel, da si ga babica predstavlja v slabi luči, saj mu je rada kdaj primaknila kakšen evro ali dva.

”V redu,” je rekel, se obrnil na petah in odšel. Odpravil se je proti pomolu z mislijo,mogoče bo pa tam. Sedel je na rob pomola in čakal. Čez čas je za seboj zaslišal korake, obrnil se je in videl Ajdo, kako jezno hodi proti njemu.

Poslušaj, prvič in zadnjič si mi to naredil, da si me pustil tako, a ti je jasno, ” je z zadirčnim glasom rekla Ajda. ”Zakaj si to naredil, ” ga je vprašala?

Jaz, jaz,’‘ se je poskušal izvleči, ”samo znanca sem slišal, pa sem ga moral nekaj vprašati.” Videl je, da ji odgovor ne ustreza. Poskušal je preusmeriti njeno pozornost na nekaj drugega, zato jo je vprašal, če se želi z njim odpraviti na bližnji otok kopat, zvečer pa na večerjo. Malo ga je grdo pogledala, nato pa privolila. Sedla je z njim v čoln in odplula sta.  kmalu sta prispela do otoka, kjer sta našla prečudovito plažo. Na njej sta bila dokler ni sonce zašlo. Igrala sta odbojko v vodi, se potapljala in iskala školjke. Ko je bil čas za odhod, se Ajda kar ni morala ločiti od obale. Bila je vkopana s svojimi nogami v pesek, valovi pa so jo vsake toliko zalili gležnje. Boris jo je že čakal v čolnu, ona pa mu je z milim pogledom nakazala, naj počaka še nekaj minut.

Ob vrnitvi, je žalostno vrgla pogled na miniaturni otoček. Razmišljala je, ali bo še kdaj imela srečo, da bo lahko doživela takšno lepo plažo. Žalostno se je odpravila proti hiši. Boris je zakričal za njo, kaj je z večerjo. Pogledala ga je in zamahnila z roko. Ni mi s teboj večerjati danes,oprosti, rada bi bila sama, mislim da imam domotožje. Ajda je bila žalostna, saj je videla res lepe stvari. Tudi sprehod po otoku jo je čisto očaral. Sploh kamnite hiške na robu pečin, ki so izgledale, kot da bodo padle v vodo.  Razmišljala je, kako lepo bi bilo, če bi lahko to videla njena starša. Rada bi z njima delila ta trenutek. Zajokala je, rada bi šla domov v mamin objem.

————————————-

Če je ostalo še kaj bralcev, bi se vam najprej rad opravičil zaradi izostanka zgodbe.

Zaradi osebnih odločitev, ki niso vedno naravnane v nekaj kar imamo radi in delamo z veseljem,

vendar svoje misli preusmerimo drugam, v nekaj pomembnejšega.

Zaradi tega sem opustil pisanje Ajde, vendar obljubim,

da bom sedaj redno pisal in spisal konec.

Rad bi se zahvalil moji Punci, ki mi je pokazala, da morem delati tisto, kar imam rad.

Zato ta del posvečam njej.

———————————————————————————————————————————————————–

SE NADALJUJE . . .

P.S.

Zgodba je izmišljena, prav tako so vse osebe v tej zgodbi izmišljene in fiktivne. Vsaka podobnost s stvarnimi osebami je zgolj naključna in nenamerna. Prav tako so vse situacije izmišljene in so zgolj plod domišljije, zato je vsaka podobnost z stvarnim svetom zgolj naključna in nenamerna.

P.P.S. Uradna skupina Ajda gre na morje.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni .