28.05.2013

Ajda gre na morje 14.del

Objavljeno v Ajda gre na morje 07:06 avtor psychoticoverload

XIV

Sredi noči je Ajda v svoji sobi zaslišala ropot. Previdno je odprla oči in previdno je preverila, če je kdo v sobi. Kar naenkrat je na svoji glavi začutila hladno dlan, na vratu pa je začutila, trpek vbod igle. Začela se je premetavati po postelji, vendar je vse bolj čutila, kako ji moči pojenjajo. Na koncu je negibno obležala.

Zbudila se je nekaj ur kasneje v zvezana mali ladijski kabini. Pogledala je okoli, vendar ni videla nič znanega. Nagnila se je skozi okno, a je bila zunaj trda tema. V daljavi je videla zeleno luč svetilnika, ki je na vsakih nekaj sekund utripnil. Ni vedela kaj se je zgodilo, bila je vsa prestrašena, nakar je zaslišala znani glas.

Imam jo,” je rekel znani glas, ”smo še na poti, opoldan smo v Ljubljani.

Boris, je prešinilo Ajdo, med tem ko je v zvočniku hreščal neznani glas, katerega ni razumela niti besede. Kaj se dogaja. Zakaj me je Boris ugrabil. Je jezen name se je spraševala. Je mar posesiven.

… ste našli,” je sedaj slišala iz zvočnika.

‘Da,” je odgovoril Boris.

Ajda je zbegano gledala okrog sebe, ”našli kaj?” Nič ji več ni bilo jasno. Slišala je samo bučanje valov, ki so udarjali v ladijski trup. Poskusila je najti nekaj, s čimer bi si lahko prerezala vrv, katero je imela zavezano okrog zapestja. Gledala je po sobi, če bi našla kakšen oster predmet, vendar ni imela sreče.

Vrata v sobo so se s sunkom odprla, med njimi je stal Boris. Ajda ga je nepremično gledala in ni si upala spregovoriti niti besede. Stopil je proti njej, jo prijel pod roko in jo posedel na posteljo.

”Kaj se dogaja,” ga je Ajda prestrašeno vprašala?

”Plačala boš za tisto, kar si naredila,” ji je hladno odgovoril. Ošinil jo je s hladnim pogledom. Vstal je in stopil proti vratom.

”Kaj bom plačala,” je med vstajanjem vzkliknila Ajda, ”a si jezen name?”

”Jaz nisem jezen,” ji je rekel medtem ko je že stal med vrati, ‘’so pa zato drugi.” Za seboj je zaloputnil vrata in pustil Ajdo v poltemi. Ni vedela, kaj naj bi pomenile njene besede. Kdo je jezen name? So ugotovili, da sem ukradla denarnico? Misli so ji begale od ene razlage k drugi in vse bolj jo je preletaval slab občutek, da se bo nekaj zgodilo.

Nekaj minut kasneje je ladja zaplula v pristan. Skozi stransko okno je Ajda že lahko videla sončni vzhod. Ko je pogledala proti pristanišču, je na parkirišču videla parkiran črn avtomobil znamke Mercedes. Bil je eden novejših, ob njem pa sta stala dva moška v črnih oblekah. Eden izmed njiju je začel stopati proti ladji medtem ko se je ta približevala kopnemu. Ajdo so začeli spreletavati zli strahovi. Ko je ugasnil ladijski motor je slišala, kako je nekdo stopil na krov  ladje.

”Kje je,” je neznani glas z južnim naglasom.

”Spodaj,” mu je odgovoril Boris.

Slišala je, kako je nekdo stekel po stopnicah. Vrata so se s sunkom odprla in skozi njih je planil neznanec. Stopil je do nje, jo potegnil k sebi in jo prijel, da mu ni mogla pobegnit. Iz žepa je potegnil injekcijo in ji jo vbrizgal v vrat. Zopet je čutila, kako njeno telo postaja nemočno.

”Zdaj boš zaspala. Lahko noč,” so bile zadnje besede preden je dokončno izgubila zavest.

————————————-

Ni mi uspelo. Za zdaj!

(Hugo Chavez)

————————————-

———————————————————————————————————————————————————–

SE NADALJUJE . . .

P.S.

Zgodba je izmišljena, prav tako so vse osebe v tej zgodbi izmišljene in fiktivne. Vsaka podobnost s stvarnimi osebami je zgolj naključna in nenamerna. Prav tako so vse situacije izmišljene in so zgolj plod domišljije, zato je vsaka podobnost z stvarnim svetom zgolj naključna in nenamerna.

P.P.S. Uradna skupina Ajda gre na morje.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni .