3.06.2013

Ajda gre na morje 17.del

Objavljeno v Kritike 19:37 avtor psychoticoverload

Sekunde so trajale, ko jo je on prebadal s svojimi hladnimi očmi. Ajda je imela občutek, kot da se gledata e celo večnost. Srce ji je razbijalo tako naglas, da je lahko slišala vsak njegov utrip. Čutila je, kako še vedno krvavi iz roke. Stiskala je pest, vendar sama ni vedela ali je to zaradi jeze ker jo je opazil ali zato, da manjša krvavitev. Bila je jezna sama nase da je storila takšno napako. Naenkrat jo je preplavil neznanski pogum, pognala se je v neznanca ki je stal pred njo in ga zbila na tla. Slišala je kako je zaklel za njo in ni dolgo trajalo, ko je za seboj slišala korake. Stekla je po stopnicah navzdol .

Kar naenkrat je zvok tišine prerezal strel. ”Dovolj, ” je slišala glas iz vrha stopnic, ”če hočeš še dihati svež zrak, se usedi na kavč in se ne premikaj.” Ajda je obnemela. Ubogala je ukaz in sedla na kavč. Bila je vsa pretresena. Pogledala je proti stopicam, neznanec v belem je že hodil proti njej.

Živijo punca,” ji je rekel in na obraz navrgel pošasten nasmešek. ”Najbrž se ti niti ne sanja, zakaj si tu,” ji je rekel v slogu iz kakšnega mafijskega filma. Hodil je okoli nje kakor mrhovinarji okrog svojega plena. Z roko je vlekel po zgornjem robu kremnega kavča, ki je stal sredi veže. Ko je prišel do njenih ramen, je roko položil nanje. Ajda se je zdrznila.

Poslušaj, ” je rekel in stisnil njeno ramo, ‘‘za denar se gre.” Položil je še drugo roko na njeno ramo in jo močno stisnil, da je Ajda zavpila od bolečine.

Za denarnico, ki si jo našla na vlaku in z njo pobegnila v tujino.” Njegov obraz je postal resen. Stopil je do stola, ki je stal v kotu in ga postavil pred njo. Sedel je nanj, tako da sta se sedaj gledala iz oči v oči. Postavil je roko na njeno koleno in rekel, ”poslušaj, ne bo ti hudega, če mi izročiš ves denar, ki si mi ga ukradla.” Ajda je zbegano pogledala.

Manjka ga…,” je prestrašeno rekla, vendar stavka ni mogla dokončati, saj jo je on prekinil. Bilo mu je jasno da manjka 3000€, saj mu je Boris že izročil denarnico.

Dal ti bom 24ur časa, da ta denar vrneš, z 10% obrestmi” ji je grozeče zasikal, ”in niti minute več.” Vstal je in začel hoditi pred njo. V rokah je ves čas odpiral in zapiral vžigalnik znamke zippo. Čeprav ni kadil, je bil to njegov način da se pomiri.

Jutri, točno tak čas mi boš prinesla tisto, kar si mi ukradla. Jasno?”  je sedaj moreče gledal v njo.

Jasno,” mu je s tresočim glasom odvrnila. Ni vedela ali bi ga gledala v oči, ali bi gledala stran. V njej je vrela jeza, kako je lahko kaj takega naredila in se sploh spustila v to, po drugi strani pa jo je bilo strah, saj ni vedela kje bo dobila denar.

Če greš na policijo ali mi ne vrneš denarja, o pobegu sploh ne sanjaj, ” ji je sedaj govoril s smrtno resnim izrazom na obrazu, ” te bom našel in takrat boš videla hudiča. Jasno?”

Ja,” je bilo vse kar je lahko spravila iz sebe. Bala se je, da ji bo res kaj naredil.

Jutri, na dunajski, v bifeju nasproti gospodarskega razstavišča,” izročil ji je vizitko z naslovom in imenom bara, ‘‘bodi tam, drugače, ” pogledal jo je in se ji nasmehnil, ”naj kar tvoja domišljija do konca opravi. Sedaj si prosta.

Stopil je do vrat in jih odprl. Ajda je vstala in brez slovesa stekla skozi vrata. Srce ji je še vedno močno nabijalo. Še sama ni vedela kje in kod je tekla, kar naenkrat se je znašla v svojem stanovanju. Prvič, odkar je zapustila otok je zajokala. Solze so ji tekle po obrazu dokler ni njena majica postala že čisto mokra.

Dovolj,” si je rekla sama pri sebi, ”morem zbrati denar.

V roke je prijela mobilni telefon in zavrtela prvo telefonsko številko ki se jo je spomnila. Vedela je, da na njegovo pomoč lahko vedno računa.

————————————-

Imaš lahko vse – za kar si se pripravljen boriti in vztrajati!

————————————-

SE NADALJUJE . . .

P.S.

Zgodba je izmišljena, prav tako so vse osebe v tej zgodbi izmišljene in fiktivne. Vsaka podobnost s stvarnimi osebami je zgolj naključna in nenamerna. Prav tako so vse situacije izmišljene in so zgolj plod domišljije, zato je vsaka podobnost z stvarnim svetom zgolj naključna in nenamerna.

P.P.S. Uradna skupina Ajda gre na morje.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni .